Referat: Landala IF (D6H) - Gamlestaden FF (D7H)

Dagen bjöd på mulet väder, när vi begav oss till vår favoritplan Guldheden Södra, för match mot Landala IF.
Efter en betydligt längre, och mer grundlig uppvärmning än senast, var vi redo för match.

1:a halvlek
Vi börjar också mycket starkt, redan i den femte minuten, hotar vi ordentligt i deras straffområde. Snabba fötter från Yoshi och 0-1!
Vi tar nu tag i taktpinnen och har det mesta av bollinnehavet, medans Landala i första hand hotar på fasta, med långa höga bollar mot vårat straffområde. Dock så fredar vi oss bra i dom flesta lägena.
Efter 20 minuter, så får Komal för sig att göra en soloräd från egen planhalva. Räden kan beskrivas som en...inte Maradona, utan mer en George Weah. Komal har med sig bla Feryad, men känner att detta är för snyggt för att inte avsluta själv. Skott utanför, och ny löpning mot avbytarbänken, där han byter mot Jesper.
Landala får ett mål bortdömt för offside. Starkt av domare Nenad att se detta.
Några minuter senare så får Feryad en fin chans, framspelad av Yoshi.
Stor kalabalik på båda lagens bänkar nu, pga att det börjar delas ut Red Bull till höger och vänster.
Efter 40 minuter så väljer Nenad att blåsa av första halvlek...? Vill han också hinna sänka en Red Bull? Senare framkommer det att skälet ska ha varit att fler matcher skulle spelas.
Hursomhelst, en väl genomförd halvlek av GaFF, där vi vågar rulla boll, precis som vi pratat om innan match. Backlinjen ser stabil ut, mittfältet jobbar hårt alla tre, och forwards hotar, och har några fina kombinationer.
Alla som vill får nu varsin Red Bull.

2:a halvlek
Färdig får gå ut, då han känner att knät börjar göra ont. Hama kommer in.
Landala skjuter ett skott som tar på en av våra försvarare, men Dino kommer ner som en panter och räddar vid stolproten. På efterföljande hörna, så är vi säkra på att det är mål, när Dino gör en ny monsterräddning.
Fyra minuter senare så kommer Feryad igenom igen, men bolluslingen vill inte sitta i nätmaskorna.
Första 10 minutrarna i andra halvlek, tillhör Landala helt klart. Vi sliter dock på och kommer in i matchen igen.
Fors börjar få känning av baksida lår, och Komal kommer in igen. Dock som mittback, och Oskar tar steget upp till mittfält, efter en riktigt fin insats som mittback.
GaFF, som helt plötsligt blivit ett lag som är starka på offensiva hörnor, lyckas nu efter kalabalik, göra 0-2! På just hörna. Eller ja, Landala gör självmål, men likväl, bra krigat.
Vi fortsätter att hota på hörnor, både Yoshi och Visar har väldigt fin precision. Visar som kommit in istället för Claudio.
Yoshi spelar fram Feryad, och nu sitter den, 0-3!
Enda gula kortet i matchen delas ut, när Hama tacklar en Landalaspelare som då vill att Hama ska få kort, men detta tolererar inte Nenad, utan ger Landalaspelaren gult kort.
Istället så får vi en straff, efter knuff i rygg på Yoshi, som själv dunkar in straffen i nättaket. 0-4!
Tobbe går nu ut, och in kommer Senad. Oskar också ut, in kommer Robin OC.
Tyvärr så avslutar vi matchen svagt, och släpper in två bollar. Det första har Senad och Hama valt att ta på sig. 1-4! På det andra så har det kommit uppgifter om att Komal låg bakom det. 2-4!

Sammanfattning
En stabil seger, där vi får göra 4 mål framåt, och håller nollan tills bara några minuter före fulltid.
Vi rullar som sagt boll bättre, och det känns än en gång som att vi är bättre tränade än motståndet.
För dagen så är försvaret vår bästa lagdel, där Oskar är en ledarfigur. Det kanske största utropstecknet är dock att Tobbes fot höll.
Yoshi ska såklart nämnas, med 2 mål och 1 ass.
Kul också att se att Philip, Marre, Hadd och André dök upp och kollade.
Skönt också att Landala visade att alla lag nuförtiden inte beter sig som grisar...trevligt lag!

Dino Fazic 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng